"7-19 Yaş Aile Eğitim Semineri”, sertifika töreni

7-19 YAŞ AİLE EĞİTİMİ

Okulumuz rehberlik servisi tarafından, velilerimize verilen “ 7-19 Yaş Aile Eğitim Semineri”, sertifika töreni ile sona erdi. 2012-2013 Eğitim  Öğretim Yılı  1. Dönem okulumuz velilerine duyuru yapılarak açılan seminerlere toplamda iki grup 34 veli katıldı. Sekiz hafta üçer saat olarak düzenlenen seminerde velilere okulumuz rehber öğretmenleri tarafından:

Gelişim dönemleri ve özellikleri,

İletişim becerileri, iletişim ve ilişki kavramları,

Aile içi yaşam döngüsü,

Aile içi tutumlar,

Riskler ve riskler karşısında ailenin yapabilecekleri,

Kişilik gelişimi,

Olumlu davranış kazandırma,

Çatışma çözme becerilerini geliştirme,

Geleceği planlamak ve zamanın doğru kullanılması gibi konular  anlatıldı.

Programa katılan veliler seminerin oldukça yoğun  ve başarılı geçtiğini ifade ettiler. Bu programın sadece çocuklarla ilişkilerinde ya da aile içi etkileşimde değil,hayatın her alanında bilgi beceri ve bakış açılarını geliştirdiğini ifade ettiler.

08 Ocak 2013 Salı Günü Saat 14:00 da okulumuz toplantı salonunda yapılan sertifika törenine katılan İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Sabahattin GÖKTÜRK projenin ilçemiz, ilimiz ve ülkemiz açısından önemli olduğunu ifade ederek çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür etti.

Okul Müdürü Mehmet SAKA  da seminere destek veren herkese teşekkür ederek bu alandaki çalışmaların 2. Dönem de devam edeceğini, velilerin bu tür güzel etkinliklere daha fazla ilgi göstermeleri gerektiğini ifade etti.

Konuşmaların ardından slayt gösterisi ve sertifikaların takdimi ile devam eden  programın ikram bölümünde pasta kesildi. Program ikramla birlikte sona erdi.

Yorum Yaz - Arşiv   1883 kez okundu